Hulp bij installatie

Volgt u voor een correcte installatie onderstaande stappen.

U kunt de installatie doen via een WPS knop, maar ook handmatig.

Wanneer de WPS knop geen verbinding maakt, is het aan te raden om handmatig de repeater in te stellen.

Zie deze video voor de installatiestappen 3 t/m 8: https://www.youtube.com/watch?v=bJ5LFpgt0e0

Een handmatige installatie doet u als volgt:

  1. Doe de repeater in het stopcontact. Schakelt u de WiFi repeater in en zorg voor een goede reset van de WiFi Repeater. Er zit hiervoor onderop de repeater een zwart knopje. Houdt u deze minimaal 10 seconde ingedrukt voor een correcte reset. Geef de repeater daarna minimaal 2 minuten om weer op te starten.
  2. Na de reset, zal de repeater een signaal uitzenden.
  3. Via uw computer/laptop kunt u nu verbinding maken met de Wifi Repeater. U vindt de WiFi Repeater in het (draadloze)netwerkoverzicht. Vaak is deze te vinden via het netwerkicoontje of .
  4. Maak verbinding met de WiFi Repeater en surf naar: 192.168.10.1 in uw browser. Kunt u deze pagina niet openen? Gaat u dan naar: Start > type in ‘cmd’ > er komt dan een command scherm > type in ‘ipconfig’ en kijk bij: ‘Wireless LAN adapter Wireless Network connection. Daar staat een Default Gateway opgegeven. In uw browser surft u naar het adres, dat achter Default Gateway staat, om de repeater verder in te stellen. Voor een nadere uitleg hierover kunt u de video bekijken, zoals hierboven is opgegeven.
  5. Er komt een inlogscherm. Gebruikt u gebruikersnaam: ‘admin’ en wachtwoord: ‘admin’ (zonder aanhalingstekens).
  6. U komt dat in een wizard. Klikt u op de Repeater knop.
  7. Selecteert u hier het WiFi netwerk welke u wilt uitbreiden.
  8. Indien nodig dient u de logingegevens van het geselecteerde wireless netwerk op te geven. Vindt u geen netwerk dan is de WiFi Repeater te ver weg geplaatst en kunt u proberen om deze dichterbij uw huidige wireless internetsignaal (modem/router) te plaatsen. U kunt tevens ook de bijgeleverde UTP kabel gebruiken om bedraad een connectie te maken. Klikt u daarna op ‘Apply’
  9. Er wordt een connectie gemaakt, waarna de configuratie is voltooid en u gebruik kunt maken van het repeater-netwerk.

Succes met de installatie.